Presidenttipeliä

Enpä olisi uskonut vuosia sitten, että presidentinvaalit kiinnostavat minua kuin raato kettua. Toki myönnettävä se on, että iän karttuessa elämästä katoaa innostus ja testosteroni, joiden puutteet täyttää arkiset huolet sekä keski-ikäisyyttä kohti zombin lailla vaeltavan tuttavapiirin eturauhasten liikakasvu, avioerot ja muut vallan sykähdyttävät aiheet, joten ei se politiikka tähän tuo sen enempää lisäväriä tai ihmetystäkään. Presidentinvaalit on päässyt niin sanottuun finaali vaiheeseen ja nyt onkin aika tehdä päätöksiä mihin meinaa äänioikeutensa tuhlata. Harmaa mies antaa ilmaisen ja täysin subjektiivisen analyysin ehdokkaista, jolloin valinta on varmasti helppo tehdä tämän viiltävän ja "100% faktuaalisen" vertailun pohjalta 🤓.

Polarisaatio eli rahvaammin ilmaistuna vastakkainasettelu on tässäkin etusijalla nykyajan trendin mukaan, joten puretaan ehdokkaiden Stubb ja Haavisto ominaisuudet paloihin mahdollisimman paljon kärjistäen, jotta erot saadaan esille kuin povipommien varustus somessa. 

Muistakaa, että toinen ehdokas on porvari joka vie köyhiltä tuhkat pesän lisäksi jopa roskienpolttopaikalta, kun taas toinen ehdokas ei anna teidän edes polttaa niitä roskia saatikka lämmittää taloanne muulla kuin pörssistä tulleella tuulisähköllä.

Toinen on luonteeltaan rauhallinen, harmaa, tylsä, harkitseva ja elämän kokenut, kun taas toinen on iloinen, nuorekas, värikäs ja urheilullinen.

Ehdokkaista Pekka on puuroa vanhainkodissa hämmentänyt siviilipalvelusmies, Stubb taas liian särmän varusmiespalveluksen suorittamisen tuloksena korpraalin jämillä kyllästetty sotilas.

Koulutukseltaan ehdokkaat eroavat myös, sillä Pekan elämänkoulu saa tuekseen lukion valkolakin ja Alexanderin himokas ylikouluttautuminen on tuonut mm. tohtorin arvonimen.

Ehdokkaista Stubb haluaa tuoda ydinaseita Suomeen kun taas Pekan tuontilistalla ovat naiset Lähi-Idästä. Molemmat hieman yllättäviä artikkeleita kun oikein miettii syvältä 😂.

Alexander Stubb on kommenteissaan ympäripyöreä, varovainen sekä kaikkien ääniä kalastava koko Suomen ehdokas, kun taas Pekka Haavisto haluaa kertoa, että ymmärtää kaupunkilaisten lisäksi maalla asuvia ihmisiä ja haluaa kuunnella kaikkia osapuolia 😯😯. Ohhoh. Tästä pitää kyllä nostaa populismikortti ilmaan molemmille ehdokkaille. Ettäs kehtaavat. 

Stubb syytää rahaa Eurooppaan, Pekka Afrikkaan.

Kumpikaan ei valitettavasti ole erähenkilö, joten pelkästään vihreä puolue tai juoksulenkki metsässä ei anna näkökulmaa sille, onko kummallakaan mitään hajua Suomen luonnosta. 

Toinen tuo Linnan juhliin aveciksi kättelyihin brittiläisen naisen ja toinen ecuadorilaisen miehen. Maahanmuuttovastaisuudesta ei siis ole tietoakaan 😁.

Toinen ehdokkaista on varttunut Manner-Helsingissä ja toinen helsinkiläisessä saaressa.

Toinen on sekasyöjä toinen menee kasvisruoalla. 

Ehdokkaista toinen harrastaa kuplavolkkareita ja toinen urheilua. 

Lopuksi vielä voisin sanoa, että kunpa Sauli Niinistö olisi voinut jatkaa upeaa työtään Suomen Tasavallan Presidenttinä, mutta koska laki ei sitä nyt salli, niin annetaan valtikka seuraavalle. Emme ole onneksi Amerikan kaltaisessa tilanteessa jossa pitää valita joko pystyyn kuollut poliitikko tai elävä skitsofreenikko. 

Nyt äänestämään. 

Terveisin Harmaa mies

Lukijoiden suosikit

Pilkkijä - uuden ajan sankari

Suomen juhlapyhät: Pääsiäinen

Sukupuolten ja seksuaalisuuden sekamelska