Nakuilu on taitolaji, vai onko?

Nakkena pyöriminen on kohtuullisen suomalaista. Ei ole ainakaan ennen tuottanut ihan ylitsepääsemättömiä traumoja nähdä ihmisvartaloita luonnollisessa tilassaan, enkä usko että Harmaalle miehelle siitä koituu jatkossakaan päänvaivaa, ainakaan siinä mittakaavassa mitä esimerkiksi virtsakivet voivat tuottaa. Onko alastomuudesta tullut enemmän vai vähemmän tabu nykymaailmassa, jossa halutaan asettaa kaikki samalle lähtöviivalle (ainakin teoriassa), mutta kuitenkin jatkuvassa mielipidekirnussa pyörii varsinkin naisten nännit, miesten sukukalleudet ja muiden kohdalla varmaan molemmat tai ainakin kaikki. Harmaa mies avaa hieman havaintojaan kulttuurin muutoksesta, koskien alastomuutta ja miksi joku alastomuus on toista hyväksyttävämpää. Onko kyseessä ns. toisten oikeus eli poljetaanko tässä(kin) asiassa (ajanmukaista trendiä mukaillen) vain tiettyjä ryhmiä, vai onko kyseessä modernisoitunut ajatus siitä, mikä luokitellaan räävittömäksi kuin Amy Schumerin komiikka ja mikä pumpulisen hyväksyttäväksi kuin persujen lyttäys? 

Elämme aikaa jossa paljasta pintaa on näkyvillä enemmän kuin koskaan ennen. Mainokset, viihde, sosiaalinen media ja jopa katukuva on täynnä entistä paljastavampaa muotia sekä vaatteiksi kutsuttavia riepuja. Olen aina sanonut, että kesä pukee meitä kaikkia kun vaatteet vähenee niin miehillä kuin naisillakin, joten sinänsä minä en vastusta kenenkään pukeutumista tai tässä tapauksessa sen tietynlaista puutetta. Toki useammin kuin kerran on tehnyt mieli sanoa jollekin teini-iän huumassa tammikuun paukkupakkasilla napapaitaan ja reikäisiin Jameksiin pukeutuneelle tytölle muutama keski-ikäisen miehen kokemus virtsatientulehduksesta tai muusta vallan miellyttävästä terveys aiheesta. Joka tapauksessa pukeutumistyyli on muuttunut alastomampaan suuntaan ja aikuisethan toki saa todellakin päättää mitä päälleen pukevat jos pukevat. 

Silti tämä kaikki on jälleen niin valtavan ristiriitaista, ettei Harmaa mies oikein tiedä miten tähän asiaan tulee suhtautua. Esimerkkinä jos "some-kaunotar" pukeutuu pelkkiin stringeihin ja jakaa sen kymmenille tuhansille seuraajilleen, on lähes väistämätöntä, että joku vääräleuka siihen puuttuu haukkumalla vaikka tämän motiiveja tai ulkonäköä. Tämä ei ole hyväksyttävää toimintaa, mutta valitettavasti sitä ei myöskään onnistuta kitkemään pois. Paidan läpi paistavat nännit aiheuttavat mieskatselijoissa mielihyvää, mutta sitä ei saa kertoa sillä se on ahdistelua. 


Nainen todennäköisesti on pukenut nännejä korostavan paidan vain itseään varten, joten sitä ei sovi kommentoida. Toisaalta imettävän naisen rintoja saa näyttää, koska se on luonnollista, mutta esimerkiksi ilman vauvaa nännit ovat liian seksuaalinen asia sosiaalisen median alustoille. Sitten kuitenkin törmäsin Kim Kardashianin mallistoon kuuluviin rintaliiveihin, joissa on integroidut tekonännit, jotta nöpötys maksimoidaan. Naisten sukuelinten tai ulkoisten synnyttimien näkyminen esim. TV-viihteessä on aikamoinen tabu. En muista tähän hätään yhtään elokuvaa (pornografista tuotantoa lukuunottamatta), jossa naisen alapää olisi täysin nähtävillä, joten sitä kai voi pitää täysin mahdottomana ajatuksena.  Miesten sukuelimet esimerkiksi elokuvissa ovat myös erittäin mielenkiintoisella tavalla tupanneet näkymään. Ensinnäkin kiihottuneessa tilassa oleva temmi on ehdoton "nou nou" kaikkialla muualla paitsi aikuisviihteen puolella, jossa se toki on pakollinen ominaisuus. Lerssi saa siis näkyä, jos siinä on joko kevyen humoristinen ote tai sitten yhteiskunnallisesti tarpeeksi arka aihe, jota halutaan korostaa. Muissa tapauksissa sukuelimen näyttäminen esimerkiksi televisiossa on moraalisesti täysin pannassa. Tähän raikkaan tuulahduksen on tuonut ilmeisesti Brittein saarilta rantautunut formaatti, jossa suomalaiset etsivät treffikumppania pelkän ulkoisen olemuksen perusteella, alasti. Mielestäni loistava ja jopa realistisesti tosi elämää simuloiva formaatti, jossa valinta tehdään ensisijaisesti ulkoisten asioiden perusteella. Harvassa on ne kerrat, että mies pääsee esittelemään älykkyyttään, huumorintajuaan, luotettavuuttaan tai vaikka keskustelutaitojaan naiselle, sillä ulkomuoto torppaa tämän haaveen. Tätä on turha kenelläkään kieltää ja tiedän että poikkeus vahvistaa säännön. Summa summarum, ihminen on pinnallinen, ainakin ensivaikutelman osalta.

Pinnallisuudesta onkin hyvä syventyä paljaaseen pintaan. Miksi tosiaan varsinkin naisten paljasta pintaa näkyy enemmän ja enemmän, mutta siitä tulee silti koko ajan enemmän tabu mitä tulee siitä puhumiseen. Saako enää siis kommentoida alastomia vartaloita positiivisilla tai realistisilla kuvauksilla? Tuntuu, että naiset tekevät tästäkin aiheesta itselleen ja ennen kaikkea toisille naisille hankalampaa ja monimutkaisempaa kuin mitä se on. Miehellä ei lähtökohtaisesti esimerkiksi hävetä kauheasti olla alasti miesten tai naisten seurassa, kun taas ymmärrykseni mukaan naiset ovat esimerkiksi yleisissä pukutiloissakin todella häveliäitä, vaikka siellä ei ole lihanhimoisia miehiä näköpiirissä, jotka saattaisivat katsoa kaunista naisvartaloa. Naisasia naiset toitottavat, että on ok olla juuri sellainen kuin on (mikä on täysin totta), mutta toisaalta mies ei saa ihailla naisen vartaloa, tai siis ainakaan kertoa sitä, eli miehen tulisi muuttua. Miksi alastomuudesta ei saisi puhua, tai miksi sitä ei saisi näkyä niiden ihmisten osalta jotka sitä haluavat julki tuoda ilman, että sitä jotenkin rajataan ja tahallaan etsitään väärinymmärryksen mahdollisuutta siitäkin? Ymmärrän että yhteiskunnan normit rajoittavat alastomuutta yleisissä tiloissa, joka varmasti on ihan hyvä, mutta missä ovat esimerkiksi nakurannat Suomesta? Onhan meillä saunakulttuurikin, joka on perustunut siihen, että saunan lauteilla/saunassa kaikki ovat tasavertaisia olit sitten, korpraali, kenraali, mies, nainen, nuori, vanha, köyhä, rikas, hiljainen, puhelias, iloinen tai surullinen. Kaikille on paikka saunassa - alastomana 💜.

Eli muistisääntönä voi pitää seuraavia tärppejä alastomuudesta: 

1. Imettäessä naisen nännit on ok, muuten ei 

2. Jäykistynyt siitin ei ole ok (paitsi aikuisviihteessä) ja löysä siitin vain spesiaalitapauksissa

3. Naisen sukuelimet eivät ole ok muualla kuin aikuisviihteessä

4. Nainen määrittää sekä omistaa oman kehonsa, eli älä kommentoi

5. Mies omistaa oman kehonsa, saa kuitenkin kommentoida halutessaan

6. Kaikki saavat halutessaan olla alasti, kunhan eivät häiritse muita!!

Viimeisenä sääntönä toivon maalaisjärjen käyttöä tässäkin asiassa. Asiaa saa toki ihmetellä, sillä alastomuuskaan ei ole enää niin kuin ennen. Luonnollista ja yksinkertaista. 

Onko alastomuus siis kaikille tasavertaista vai tekeekö joku kansanryhmä alastomuudelle hallaa niin, että se rajoittaa ihmisten yksilöllistä halua toimia? Eli onko tämä ihmiskunnan kehitys tässä asiassa mennyt eteen- vai taaksepäin? 

Loppuun vielä kysymys, joka rotan lailla on ennenkin nakertanut Harmaan miehen sielua: Miksi naisten alastomat vartalot onlyfansissa,  masturbointi ja seksilelut on todella ok ja jopa cool, kun taas miesten "dickpicit", lapaan veivaaminen ja "tekotussu" luokitellaan sairaaksi tai ainakin pervoksi? Vai olenko ymmärtänyt asian tieten tahtoen väärin?

"Alastomuus on suomalaista. Onnistuminen on ruotsalaista."

Terveisin Harmaa Mies

Lukijoiden suosikit

Pilkkijä - uuden ajan sankari

Lisääntymisen paine

Työelämän uudet kasvotko?