Suomen juhlapyhät: Juhannus

Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne, Juha, Juhana, Juho ja Jukka ovat luonnollisesti erittäin topakoita suomalaisia nimiä, mutta he myös saivat nauttia 24.6.1954 saakka nimipäiviään lippu salkoon hilattuna Johannes Kastajan mukaan nimetyn Juhannuksen kunniaksi. Nykyään tämä 20.6 ja 26.6. väliseen aikaan osuva lauantai tunnetaan paremmin keskikesän ja yöttömän yön juhlana ainakin napapiirin pohjoisen puolen asukkaiden keskuudessa. Myöskin hedelmällisyyttä ylistetään tänä ajankohtana, joskin nämä kuuluisat "juhannuslapset" eivät enää näy tilastoissa historian mukaisesti. Tämäkin alun perin kirkollinen juhla on saanut kohtuullisen komean ja kostean kuorrutuksen vuosien saatossa, sillä suomalainen suuntaa tällöin mökille, juhannustansseihin tai nykyään vaikka festivaaleille juhlimaan! Harmaa mies haluaakin antaa kivenkovat vinkit, joilla juhannuksestasi tulee ikimuistoinen. 

1. Muista stressata. On äärimmäisen tärkeää repiä stressiä siitä, mihin juhannuksena menee, kenen kanssa ja että ohjelmaa on varmasti. Nyt kun valtio 50-luvulla viisaasti päätti lyhentää juhannuksen viikonlopun mittaiseksi, kannattaa se ehdottomasti ympätä täyteen ohjelmaa ja mahdollisimman paljon kerran vuodessa tavattavia sukulaisia, pihapelejä ja tietenkin ruokaa sekä virvokkeita. Älä anna kelin haitata vaan pakkaa mukaan kaikki mitä voisit normaalistikin tarvita joko hiihto- tai kesälomalla. Aloita vouhotus hyvissä ajoin niin varmistat, että porukka rentoutuu kanssasi kuin lammas Siperian tiikerin häkissä. 

2. Vesille mars!! Juhannus on veneilyn juhlaa, joten hoida pakollinen veneily ja unohda turhat hömpötykset, kuten pelastusliivit tai sammuttimet. Vedät kunnon liiskat niin asioilla on tapana järjestyä 🤦. Mutta on myös ihan ok olla vain veden äärellä, kuin beduiini konsanaan. Silloin varmistut paremmin siitä, että näet myös seuraavan suven. Myöskin joka vuotinen veikkaus hukkuneiden määrästä täytyy muistaa järjestää ja palkinnoksi voittajalle kossua, lasten kumivene ja muikkuverkko. 😎

3. Tee taikoja. On äärimmäisen tärkeää kylpeä muurahaiskeossa kuin virtahepo liejulätäkössä ja sen jälkeen kirmata huussin ympäri neljästi myötäpäivään ja kerran pakittaen aikaa vastaan. Lisäksi olan yli voi heitellä keskiyöllä vaikka puupölliä niin veikkaan, että loppuvuosi on rahakkaampi tai ainakin selkäsi on kunnossa kuin Sergei Bubkalla aikanaan. Myöskään ei pidä unohtaa peiliinvilkaisuja tai lorujen lurituksia uuden siipan toivossa ♥️. 

4. Sytytä kunnon kokko. Kokko tulee tehdä aina paikasta ja mahdollisista rajoituksista riippumatta. Jos et ole hamstrannut edellisestä vuodesta alkaen veneitä, puuliitereitä ja risuja, niin muista että olet metsästäjä-keräilijän sukua, joten löydät tarvittavat palavat materiaalit kyllä lähimaastosta. Voitelet kyhäämäsi kasan viidellä litralla "Lapin kiehisiä" eli 98 oktaanisella bensiinillä ja annat aineen vaikuttaa 5-10 minuuttia. Tämän jälkeen tömäytät koko komeuden liekkeihin tavallisilla tulitikuilla hieman päätäsi kääntäen. Naapurit on ihmeissään sekä siitä pamauksesta että kokkosi koosta 😎👍. 

5. Muista nesteytys. Tämä vinkki on turha, sillä suomalainen jos joku osaa voidella itseään sisäisesti kuin nykyaikainen kovametallisorvi keskiyön auringon kimaltaessa. Runkojuomia, jäykkää ja juhlavia väriviinoja sekä kuplivaa kun on, niin niillä luistelee viikonlopun yli hienosti. Muista nyrkkisääntö, 'liian kanssa pärjää aina.' 

Nyt ei muuta kuin juhlimaan koko kesän kohokohtaa ja aluillaan olevaa syksyä. 

"Anna auringon paistaa sisääsi, järkyttävästä paskasateesta huolimatta."

Terveisin Harmaa MiesLukijoiden suosikit

Kuka on Harmaa mies - Liberaali konservatiiviko?

Nykypäivän uutisointi