Nykypäivän uutisointi

"Mies nielaisi pullonpalautuskuitin"
 "Netin superseksipommi uusissa kuvissa: Voiko nainen olla näin 101-prosenttisesti seksikäs!?" 
" Apua mitä paljaiden peppujen sinfoniaa! Khloe ja ystävät esillä!"
"Ex on the Beach: Tuuli ei muista, mitä tapahtui yöllä Nikin kanssa: "Kapula suussa ja tappi p***eessä”
"Uusi apinarokko leviää jo Euroopassa"
"Lääkäri veloitti amerikkalaisnaiselta vastaanotolla 40 dollaria itkemisestä."
"Kurvibloggari Alice Infante: Aina kysytään ovatko ne aidot."
"Päivi poseeraa lähes nakuna rannalla. Poistuuko kuvat?"
"Seksi pommin salainen ase oli seksi - Putinia ympäröi nuorten naisten joukko, jossa sama kaava toistuu."
"Lennettiinkö turmakone tahallaan kohti vuoren seinää?" 
"Venäjän sota uhkaa koko..." 
Ukrainalaiset sotilaat järkyttyneitä..."
"Mega kurvikas sometähti..."
"Superkuuma some-julkkis kertoo..." 
"Putinilla epäillään olevan..."
"TosiTV kaunotar pyllistää estoitta..."
"Ex-jääkiekkoilija pysäköi röyhkeästi..." 

Nappailin muutamia uutisotsikoita parilta edelliseltä kuulta parista eri foorumista osioista suosituimmat/luetuimmat ja siinä on tulos! Tämä sai Harmaan miehen miettimään, mikä onkaan se kantava voima joka meitä ohjailee maailmassa kuin Puppet-shown tähtiä, joilla on käsi todella syvällä hanurissa? Onko nykymaailma niin turtunut kuin käsi, jonka päällä on nukuttu, että uutinen esimerkiksi valtiomme taloudesta kiinnostaa kuin se kuuluisa kilo veristä paskaa peltiämpärissä? Sen sijaan klikkejä saadaan kirjoittamalla sodasta (aiemmin koronasta), pinnalle pyristelevistä puolialastomista naisista tai jostain älyttömyyksistä, jotka saivat ennen palstatilaa hiiren verran osiossa Hullu Maailma. Onko medialla ohjakset käsissä myös siinä mikä tulevaisuuden aikuisia kiinnostaa? Vai pitääkö näistä otsikoista päätellä jotain muuta?

Ensimmäisenä tulee mieleen vaihtoehto, että media määrittää kaiken tarjonnan itse ja siinähän kimaltelee kultareunuksisena määrittävänä tekijänä raha. Mediat elävät klikkauksista, sillä mainoksien myyminen sivustolle, josta ei ole klikkidataa on kuin yrittäisi kaupata sonnille akvaariota eli ainakin lähtökohtaisesti mahdotonta. Onko median moraali löyhä kuin amerikkalaisen asekauppiaan, jossa takuuna toimii itselleen uskottelu siitä, että ase ei tapa vaan liipaisinta painava ihminen? Vai voidaanko mielikuvitella niin, että media aliarvioi meitä ihmisiä ja painaa eetteriin mitä tahansa uutisten määrän toimiessa indikaattorina menestykselle?

Silti tulee väistämättä mieleen vaihtoehto, minkä pelkään olevan ainakin samassa kirjassa ellei ihan samalla sivulla: "uudistuneen" Homo Sapiensin käyttäytyminen. Internet mahdollistaa meille käytännössä sen mitä emme ole normaalisti uskaltaneet julkisesti tehdä, eli kyttäämisen. Viime vuosikymmenet ovat kehittyneet vauhdilla, jonka rinnalla Kelju K. Kojoottia pakeneva maantiekiitäjä näyttää pysäytyskuvalta. Uudet vanhemmat ovat syntyneet jo tähän älypuhelimien dynastian aikaan, jossa kaikki maailman informaatio ja disinformaatio on parin peukalon liikautuksen päässä. Paperilehtien lukijat alkavat olla mätänemisvaiheessa, jolloin lehtien tilaamista ei enää edes uskalleta arvioida bisneksenä. Näin ollen älypuhelimia käyttävä kehittynyt apinalaji määrittää kiinnostavat uutiset. Nämä äidinmaidon mukana tirskahtaneet pisarat pitävät sisällään upeita somekuvia, loputtomia vitsikkäitä videoita, ihmisten itsensä tai toistensa nolaamista, ihmissuhteiden julkista puimista sekä julmuutta, jota vain ihminen voi toiselleen tehdä. Voi siis olla, että mediaa ei ole täysin syyttäminen, vaan uutisten sisällön "valitsijoita" saatetaankin joutua etsimään omista hopeapaperilla kyllästetyistä lasilevyistä. Hävettää...


Onneksi urheiluruutu on vielä realismia, jossa keskiössä ovat perinteiset onnistumiset ja/tai epäonnistumiset eikä sisältö ole pelkkää hattaraa. Ainakaan Harmaan miehen näkökulmasta 😉.

"Katsokaa enemmän elämää, vähemmän sisällöltään kapeita ruutuja". ♥️

Terveisin Harmaa mies

P.S. Minäkin etsin klikkejä, jotta saan mahdollisuuden tuoda esille ajatuksia, joista kenties joku saa hyvän mielen. Joten saa jakaa 😂. 

Lukijoiden suosikit

Suomen juhlapyhät: Pääsiäinen

Pilkkijä - uuden ajan sankari

Sukupuolten ja seksuaalisuuden sekamelska