Kesäpessimistin sääntökirja

Kesäpessimismi on maailmalla täysin tuntematon termi, mutta suomalaisille se on kuin S-Mersun hierovat penkit; vakiovaruste. Harmaa mies pyrkii aina nauttimaan kesän tuomista iloista, vaikka myöntääkin että tämä edellä mainittu viheliäisen synkkä ominaisuus valtaakin mielen aina juhannuksen jälkeen kuin karavaanarit kesäisen nelostien. Mistä se johtuu, että me härmäläiset julistamme viikkoa ennen juhannusta, että "niin se päivä kohta lyhenee" ja "ens kuussa enää alle 5 kuukautta jouluun". Eikö meidän nimenomaan pitäisi nauttia tästä silmääkin nopeammasta vähälumisesta ajanjaksosta, eikä kastella henkisiä villasukkia etukäteen, loskan jo kolkuttaessa ovella 😁? Jos mikään muu ei auta kesäpessimismiin, niin tässä muutamia muistettavia ilonaiheita.

1. Uudet potut. Rakkaat länsinaapurimme toimittavat meille noita ihania tärkkelyspalleroita yleensä toukokuussa ja kotimaastamme hyvänä kesänä niitä tupsahtaa kesäkuussa. Mikä onkaan sen parempaa kuin nuo vetiset, ohutkuoriset ihanuudet, jotka voi/tilli/sipuli-kastikkeella aateloituna toimivat lähes jokaisen suomalaisen pääravintona noin kuukauden vuodesta. Tämän kausiherkun vierelle kun lappaa etikassa uitettua rasvaista kalaa, niin jo on turistit taas ihmeissään kulinaristisista

tottumuksistamme 😍. Vinkkinä Harmaa mies suosittelee lykkäämään ensimmäistä uusien pottujen himoa viikolla tulevaisuuteen, niin kilohinta putoaa kuin Keskustan kannatus.

2. Terassit. Kukaan itseään kunnioittava suomalainen ei julista kesää alkaneeksi  ennen kuin on saanut täräyttää sosiaaliseen mediaan kuvan helmeilevästä, jääkylmästä ja erityisen suunmyötäisestä alkoholiannoksesta suosikki ravintolansa patiolta. Nämä 9 kuukautta vuodesta kolkoissa varastoissa toimettomana makaavat suviemme ilot pääsevät täyteen loistoonsa, kun heidät valtaavat lomailevat työmyyrät ja muut simasuut. Terassilta se kuuluisa after-work -hetki kirpoaa monesti hanskasta kuin 80-kuutioisella läppäpytyllä tuunattu Suzuki PV, jolloin käyttämättömät lomapäivät astuvat arvoon arvaamattomaan. Terassivinkkinä Harmaa mies kehottaa muistamaan aurinkorasvan, rennon mielen sekä loppuviikon kalenterin 😎.

3. Vaatetus. Oi tätä ilon ja onnen aikaa! Unohda välihousut, lämpösaappaat, pipot, hanskat, karvalakit sekä parkatakit ja ota esiin sandaalit, shortsit ja t-paita. Muuta et tule tarvitsemaan kuukausiin ja vaikka välillä saattaakin Suomen suvi näyttää kesäkuisen pyrynsä, on pukeutumisen helppous asia josta kannattaa ottaa ilo irti. Myös naisten on helpompaa, joskin kesällä ongelmia tuovat värit, tilaisuuden tunnelma ja oma mieli 😍. Sanonpa myös sen mitä kaikki ajattelevat, mutta vain miehet uskaltavat myöntää... Ihmiset näyttävät lähtökohtaisesti aina paremmalta kesäasuissaan kuin haalareissaan tai toppahousuissaan 👍. Harmaan miehen vaatevinkki: Valitse vaatetus kalenterista äläkä lämpömittarista.

4. Kesäautoilu. Voit huoletta lähteä siirtymään kohti autoasi 15 minuuttia normaalia myöhemmin, sillä talviautoilusta tutut mieltä silkkilakanoiden lailla hyväilevät suoritteet kuten ikkunoiden rappaus, lukkojen sulatus ja dieselkoneen kylmäkäynnistys ovat kesällä kaukainen muisto vain. Illalla lämpimänä lumisateeseen jääneen sedan mallisen Kia Ceedin tuulilasi on kuin ruiskurapattu uunin kylki, joka suikaloi kaikki autosta löytyvät skrapat yksi kerrallaan. Kesällä ainoa huolesi on kojelaudalle jäänyt avattu (ja nyt sulanut) Mars-patukka, joka on ikävästi sujahtanut valuessaan suoraan USB-pistokkeesta sisään. Lisäksi tuo selkäpiitä sekä pikitien pintaa kuukausia ruoskiva nastojen rapina on tipo tiessään ja vanha "seiten-neliskanttinen" Volvokin liukuu kesätassuillaan äänettömästi, kuin Polestarin uusin visio. Vinkkinä Harmaa mies kehottaa pitämään luun ulkona, aurinkolasit päässä ja peräkontin kalattomana 💪.

Kesä on siis täynnä elämää pienempiä upeita asioita, joten keskittykää niihin älkääkä tulevaan koleuteen ja ankeuteen, sillä joku tykkää siitäkin. Nauti näistä lämpimistä ja valoisista hetkistä äläkä anna sääskien, vesisateiden tai juhannusliikenteen pilata kesääsi. 

"Nauti nyt, äläkä sairasta (säätäkään) etukäteen."

Terveisin Harmaa mies 

Lukijoiden suosikit

Pilkkijä - uuden ajan sankari

Lisääntymisen paine

Työelämän uudet kasvotko?