Pikku-Joulujen käsikirja

 

Nyt se on virallisesti alkanut! Pikku-Joulukausi 🥳🥳🍻🍻!! Kaupunkien pimeät ja märät kadut saavat kuorrutuksen iloisista juhlijoista sekä työpaikat saavat kivenkovan pintajännitteen mitä tänä vuonna juhlissa tapahtuu. Tämä perisuomalainen perinne on yksi parhaista tekosyistä nauttia elämästä ilman rajoja ja ennen kaikkea sillä saa anteeksi pienet ylilyönnit kuin öylätin imeskelyllä. Harmaa mies haluaakin valjastaa kaikki juhlijat pikku-joulujen käsikirjalla, josta löydät ohjeet täydelliseen suoritukseen.


1. Osallistu kaikkiin. Pikku-joulut jaetaan kahteen eri pääkategoriaan eli TYÖ-PJ ja VAPAA-AJAN PJ. Lisäksi alakategorioita ovat mm. Työpaikan omat PJ:t, yhteistyökumppanin PJ:t, Kaveri PJ:t, Harrastusporukan PJ:t, Kanta-asiakas PJ:t jne. Muista että jos saat kutsun pikkujouluihin niin mene! Mitä useamman pikkujoulun käyt, sitä paremmin osaat valmistautua aina seuraavaan. Lisäksi saat suomalaiseen small talkiin upean aiheen kertomalla kuinka monet juhlat sinulla on jo ollut ja montako käymättä. Alle kolmet pikkujoulut on muuten amatöörien hommaa. Kaiken tämän lisäksi syksyn tylsyttämä kisakunto (eli kesällä hommattu toleranssi alkoholin käyttöön) saadaan kaivettua esiin ja viidennet pikkujoulut saattaa jo mennä ilman ylilyöntiä 👍🍻.

2. Agitoi itseäsi ja muuta porukkaa 24/7. Kohta vedetään!! -huudot työpaikalla, kaveriporukassa tai treenien jälkeen jatkuvalla syötöllä antaa muillekin mahdollisuuden tulla kuorestaan ja innostua jo etukäteen tulevista pikkujouluista. Kun oikein mehustelee ennakkoon, anteeksiannon kynnys pienenee kun kaikki ovat tietoisia, että tänä vuonna paukkuu ja vinkuu. Älä jätä pienintäkään epäilystä ettetkö olisi osallistumassa ja postaa juhlakuvia jo etukäteen afterworkeilta, joissa kerrot harjoittelevasi firman pikkujouluja varten. Hanki siis rehellinen ylilataus itsellesi ja lataa myös muita osallistujia huippusuoritukseen jo viikkoja ennen H-hetkeä. Se maksaa itsensä takaisin 📢🔊.

3. Valmistele huolella. Tähän tulee kiinnittää huomiota kuin pärekaton kulotukseen. Jos lähdet soitellen sotaan, tulet huomaamaan sen monella tapaa, joista pahin on kokonaisuudessaan vajaaksi jäänyt veto. Eli: Muista hommata etko- ja jatkojuomat, sillä kokemus on opettanut että etkot ja jatkot ovat todella suuressa roolissa kaikkien juhlien onnistumisessa. Varaustaudu ainakin tonttulakilla, välkkyvillä laseilla tai muulla rekvisiitalla, sillä näin sinut tunnistetaan PJ juhlijaksi, joka edesauttaa ihmisiä ymmärtämään käyttäytymistäsi, sekä mahdollistaa parittelukumppanin huomionkiinnittymisen. Ota myöskin alkuviikko vapaata jotta sekä pöly että koko vartaloa viiltelevä Kortelainen eli krapula saavat aikaa laskeutua, eivätkä huvittuneet katseet kanssajuhlijoilta pääse yllättämään vatsasta nousevan hapon lailla. Eli kolme kovaa V:tä tulee muistaa: Viina, Varustus, Vapaat 🍾🍷🍸🍹🍺🤤😴

4. Jätä käsijarru kotiin. Kun aika vihdoin koittaa tulee sinuun laskea peto ja ainakin puolet napeista irti. Älä annan kenenkään tulla tiellesi, tai laskea tunnelmaa, vaan huolehdi itse että kaikki korttelin alueella tallaavat surkimukset tietävät että sinulla on pikkujoulut. Huuda, naura, huutonaura, kommentoi, toikkaroi ja halaile kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta, sillä käytöstapasi olet jättänyt todennäköisesti käsijarrun kanssa samaan komeroon lähtiessäsi. Yritä kuitenkin muistaa edes vienosti kunnioittaa muita ja jättää esim. ravintolatyöntekijöille vittuilu normaalitason alapuolelle ja kilpailevan firman ärsyttävän onnistujan haukkumisen johonkin toiseen kertaan. Muuten anna palaa, sillä viihdearvosi on korvaamaton ja sinä olet tähti, jopa supertähti 😍🥳.

5. Nosta yhteisösi epäkohdat esille. Kun kaikki juhlijat ovat varmasti vastaanottavassa ja herkässä tilassa eli vähintään promillen rutussa, muista nostaa kipeät aiheet pöydälle. Mm. paska pomo, katkeruus toisten työpaikkaromanssille, muiden laiskuus ja huono käytös ovat aiheita, jotka vaativat aina pikkujouluissa huomiota. Kerää kollegasi/joukkuetoverisi johonkin hieman hiljaisempaan nurkkaan ja pidä monologi, kuinka asioita tulisi muuttaa niin töissä kuin maailmassakin. Tarpeeksi kun härpit niin joku vääräuskoinen löytyy ja suuttuu sinulle. Näin ollen saat uskottavuutta mielipiteillesi ja asiat etenemään 💪.

6. Käytä eroottinen ilmapiiri hyväksesi. Nyt kun on pikkujoulut ja kaikki haluavat paritella, siviilisäätyyn, suuntautumiseen tai halukkuuteen katsomatta, muista itsekkin käyttää tilanne hyväksesi. Kerran vuodessa sinulla on mahdollisuus panna sitä ihanaa Kallea joka vastaa työpaikkasi hankinnoista tai upeaa Kaijaa, joka on yhteistyökumppanisi strategiasta vastaava henkilö. Kaikki kun kerran haluavat, voit surutta ehdottaa yhdyntää ja korostaa sanojasi tarttumalla herran haaruksiin tai neitosen nypyköihin. Vastaus tulee oletettavasti olemaan myöntävä jokatapauksessa. Yritä kuitenkin muistaa, että paikalla voi olla joku joka ei ole pikkujouluissa, joten erehtymisen vaara on kuitenkin olemassa. Toki se on vähäinen. ♥️

7. Anna kaikkesi. Kun pääsi ja vatsasi yrittää viilata sinua linssiin kuin Copperfield, älä anna niiden jymäyttää sinua vaan ota vielä viisi. Laita kehosi todelliseen testiin ja jatka marinointia kunnes neliveto on päällä ja vatsasi on pyristellyt vastaan oksennuksen voimin, ainakin kertaalleen. Tämän jälkeen voit sallia portieerin ohjata sinut lähimpään ruokapaikkaan hakemaan vatsalaukkuusi täytettä. Mikäli siis heräät aamulla ja puhtaat juhla-asusteesi on siististi viikattu eteiseen, on sinun syytä onnitella itseäsi hyvästä puolisosta tai vaihtoehtoisesti soimata itseäsi vajaaksi jätetyistä pikkujouluista. Mutta mikäli taas löydät 80% (tai vähemmän) eilisestä vaatetuksestasi, saat nyrkkipyykillä pestä purjot mekolta tai/ja paidalta, muistat (omasta mielestäsi) vain ensimmäisen kapakan, puhelin/laukku/lompakko on hukassa, tunnet kevyttä epävarmuutta siitä työnsitkö kielesi alaisesi, kollegasi vai pomosi kurkkuun ja pääset vihdoin ulos vieraasta asunnosta, voit onnitella itseäsi!! Hienosti vedetty!! Täydelliset pikkujoulut. Juhlikaa ihmiset 🎅🕺💃🥂

"Hyvinvointi (ja pikku-joulut) toimii kuten mäkilähtö inssissä - poista käsijarru ja paina kaasua." 

Terveisin Harmaa Mies


Lukijoiden suosikit

Pilkkijä - uuden ajan sankari

Lisääntymisen paine

Työelämän uudet kasvotko?