Urheilukevään helmet sioille

Aurinko, putsatut kuivat tiet ja pidentynyt päivä. Siinä takuuvarmat kevään merkit, joka tarkoittaa mm. terassikauden alkamista sima-suille, auringonpalvojille ensimmäisiä pikmenttiin vaikuttavia säteitä, himohiihtäjille pohjoisen reissua ja meille monille penkkiurheilun mitalisteille päättymätöntä juhlaa. Lauantaina 23.4. ratkotaan saumojen lailla lentopallon Suomen mestari miehissä ja naisten kenties jo paria päivää ennen. Valioliiga, Serie A, La Liga ja moni muu jalkapallon huippusarja tulee kliimaksiin ja sen jälkeen mitellään vielä mestareiden liigan viimeiset ottelut. Kotimainen kiekkosarja elää elämänsä kevättä, kun uudesti syntyneet turkulaiset vahvistuksineen kohtaavat kestomenestyjän kirvespaitoineen upouudessa Nokia Areenassa. Molempia joukkueita yhdistää myös alueille ominaiset murteet, joista toinen on vähemmän ärsyttävä ja toinen täysin epälooginen 😊. Rapakon takana astetta (tai kymmentä) kovemmat kumilätkätaiturit esittävät taidetta, josta ei voi saada tarpeekseen. Tähän kaikkeen kun lisätään alkava yleisurheilukausi, F1, ralli, snookerin MM-kisat ja monta muuta, niin on sanomattakin selvää, että aika ei riitä arjen ohessa seuraamaan kaikkea. Niinpä Harmaa mies kerää kevään tärpit urheilun kauniista taivaanrannasta. 

1) Manchester Unitedin rämpiminen. On surullista (näin ManU fanina) katsoa tuota potkupalloilun irvikuvaa muistuttavaa puuhastelua, josta on aikanaan voinut nähdä dynastiamaisia piirteitä. Miljonäärit kirmaavat pallon perässä kuin lauma esikoululaisia, jotka innostuvat yhtäaikaa myös hiekkakentällä pyörivästä minitrombista. Käsittämätöntä miten paljon paremmin mitataan ulos nimellisesti heikoimmista porukoista valmennuksella. Ronaldon paluu nostatti hieman tunnelmaa kuin viemärin tuulahdus Marilynin hametta, muuten kohtuullisen harmaan kauden keskellä. Onneksi ensi kausi on taas yhtä juhlaa, kun huhujen mukaan paluun tekevät niin Sir Alex Ferguson, punapäinen "irlantilainen" Paul Scholes, Nasse-Setä Schmeichel sekä Karate Kid Cantona 😂. Oi niitä aikoja. Go Manu! 

2) Mansen puolikas kiekkohuuma ja sen tuho. Ai että kuinka lajille olisi tehnyt meisseliä, jos finaalissa olisi ollut Tampereen Ilves Raipen fanipaitoineen. Nääsvillen asukeista noin puolet saivat aikaan toista puolikasta 3 kertaa suuremman huuman uutuuttaan säihkyvällä ja Suomen moderneimmalla kiekkopyhätöllä. Vaikka en Tapparalta mitään pois otakkaan, olisin vilpittömästi halunnut nähdä loppukarkeloissa Ilveksen tupsukorvineen ja toivonut heille mestaruutta. Väitän, että mahollista pronssia juhlitaan vuoden -95 tapaan. Go IPA Go!

3) Lentopalloilevan kansan kestosuosikki-sotaratsujen viimeinen voitelu. Lelu ja Silli on sanapari, josta voi ottaa assosiaatioita suuntaan jos kolmanteenkin, mutta vähänkään läpsypalloa seurannut yhdistää nuo sanat lajilegendoihin. On ihmeellistä, että Suomen kansa ei ole vieläkään ymmärtänyt kuinka lähellä olemme maailman absoluuttista huippua verrattuna muihin joukkuelajeihin ja nämä herrat olivat tekemässä sitä lopullista nousua tuolle tasolle. Ollu-Pekka Ojansivu, surkea hitsari joka siis Leluna tunnetaan, on kiertänyt maailmalla ja ollut ikuinen pelote syöttöruudussa oli vastassa sitten Isku-Volley, Fenerbache tai Brasilian maajoukkue. Lisäksi varsin räväkkänä ja sanavalmiina kaverina hän on värittänyt sellaiset saappaat, joita tuskin tullaan koskaan täyttämään. Antti "Silli" Siltala taas voidaan rinnastaa vaikka Lasse Kukkoseen, joista kumpikaan ei ole luovuttaja vaan soturi. Sitä päivää ei tullut lentopallossa, jolloin Silli olisi laittanut varsinaisesti luovutus-moodia päälle, joten jännä nähdä mitä Vieremän-Viikingille tapahtuu uran jälkeen. Go äijät ja hyvää jatkoa!

4) Paras - parasta parempi - Barkov. Eipä siitä paljoa muuta. Maaginen kiekkoilija ja nöyrä Johtaja isolla J:llä, kuvaavat tätä mestaria omasta vinkkelistäni parhaiten. On vaikea edes hahmottaa hänen suuruuttaan tv-ruudusta, kun samalla saat lukea häntä ylistävän lätkä-kollegat, valmentajat ja toimittajat. Kaveri vaikuttaa olevan kuin se kuuluisa liian lyhyisiin farkkuihin ensimmäisessä koulun discossa pukeutunut poikanen, mutta todellisuudessa hän on ihailtu ja itsestään 0-numeron tekevä jääkiekon Supertähti. Hattu! Päästä! Tähän kun lisätään herrat Aho, Rantanen, Hintz, Lundell, Granlund, Saros, Laine, Husso, Teräväinen ja 55 muuta tällä kaudella NHL kentällä esiintynyttä suomalaista jotka ovat antaneet syyn jälleen uskoa siihen, että Supertähtiä on vielä Selänteen, Kiprusoffin ja Kurrin jälkeenkin, niin voidaan todeta räpylöissämme olevan hiukea kevät Stanley Cup jahdissa. Go Suomi-Kiekko Go!

5) Ronnie "Rocket" O'Sullivanin edesottamukset legendaarisessa snooker pyhätössä Crucible theatherissa kiinnostavat niin lajin seuraajia kuin hieman muitakin. Tämän taikurin matsit vetävät puoleensa kuin haalareihin pukeutunut humalainen opiskelija toista haalareihin pukeutunutta humalaista opiskelijaa. Hänen ottelunsa myös käyvät penkkiurheilijalle kuntoilusta, sillä sykettä ne aina nostattavat. Et voi koskaan tietää kiinnostaako hänellä pelaaminen kuin peltiämpärissä lojuva verinen paska, vai onko hän siinä pitelemättömässä ja  rohkeassa hyökkäyssvireessä, jota snooker-taiteeksikin kutsutaan. Lisäksi hänen itsekriittisyytensä aiheuttaa välillä kevyitä kannanottoja, joista ensimmäinen jo nähtiin kevyen "tumputtamisen" muodossa. Go Ronnie Go!

Näillä eväillä onkin kiva hyökätä seuraamaan tätä urheilun suurjuhlaa, ja myöhemmin iskeä terassille katselemaan kukin mitä haluaa 😎. Loistavaa kevättä!

Terveisin Harmaa mies. 

Lukijoiden suosikit

Suomen juhlapyhät: Pääsiäinen

Pilkkijä - uuden ajan sankari

Lisääntymisen paine